• Hakkari24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de 'Girişimcilik Destek Programı'na Yoğun İlgi
14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:21

Hakkari'de 'Girişimcilik Destek Programı'na Yoğun İlgi

Hakkari İŞ-KUR Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Girişimcilik Destek Programı’na vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari İŞ-KUR Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Girişimcilik Destek Programına başvuru oldukça fazladır.

Hakkari'de Girişimcilik Belgesi almak isteyen çok sayıda vatandaş Girişimcilik Destek Programına kayıt yaptırırken kontenjan sınırlamasına takılan çok sayıda vatandaş ise bu kurstan yararlanamadı.

 

TOBB Meslek Eğitim Merkezi'nde MESEM tarafından verilen eğitim programına altı farklı grup halinde eğitim verilmektedir.Bu eğitim İŞ-KUR tarafından Mehmet Dağ isimli eğitmen tarafından veriliyor. Eğitim dört gün boyunca sürerken, kursiyerlere ''Girişimciliğin'' detaylı bilgileri verilmektedir.

Girişimcilik Belgesi almak isteyen kursiyerlerin çoğunun kadınlardan oluşması ise dikkat çekti.

 

Kursiyerlerden Gülşen Açar, bu imkanı sağlayanlara teşekkür ederken şöyle konuştu:'' kursiyerlerin çoğu kadınlardan özellikle ev hanımlarından oluşmaktadır. Biz kadınlar olarak bu ''Girişimcilik Belgesi'ni alıp kendi işimizi kurmak istiyoruz. Bu belge ile devletin yeni girişimcilere verdiği destekten yararlanmak istiyoruz. Dört gün boyunca kursa gelip kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olursak belgelerimizi alıp, kendi projelerimizi KOSGEB'e sunacağız ve kendi işimizi kuracağız. Hem ülkemizin ekonomisine hem de ailelerimizin ekonomisine bir katkı sağlayacağız. Buradaki her kursiyerin farklı bir projesi farklı bir planı vardır. Bu kurs, bu plan ve  projelerin gerçekleştirilmesine yönelik ilk adımdır.'' şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim