• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Meydana Gelen Taşkınlar Vatandaşları Mağdur Etti
23 Nisan 2020 Perşembe 12:57

Hakkari’de Meydana Gelen Taşkınlar Vatandaşları Mağdur Etti

Hakkari'de etkili olan bahar yağmurları ile taşan dereler Hakkari’nin bir çok noktasında vatandaşları mağdur etti.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari'nin Keklik Pınar Mahallesinden yağışlarla birlikte su debisi yükselen dere mahalleyi sular altında bıraktı. öte yandan Bağlar Mahallesinde de benzer manzaralar yaşandı.

Sularının yükselmesiyle birlikte mahallenin ortasından bulunan Lokman Gül’e ait 3 katlı ev oluşan selin ardından evin alt katta kullanılmaz hale gelirken evde maddi hasar meydan geldi.

Öğlen saatlerinde başlayan yağışların derenin coşmasına neden olduğunu ifade eden Lokman Gül , sel sularının evlerinin önündeki köprüyü aşması sonucu mahsur kaldıklarını söyledi.

 Gül," Öğlen saatlerinde aralıklarla yağmur ve dolu yağmaya başladı. Akşamüstü ise kuvvetini artıran yağmurlar evimizin önünden geçen derenin yükselmesine neden oldu. Şuan evimizin bulunduğu yerde geçen kanalın su ile dolması ile taşan sular evimizi üstüne geldi. Alt katta maddi hasar oluştu. Komşularımızı ve akrabalarımızın yardımıyla taşan suyun tahliyesi yaptık.

Muhtemelen sel sularının getirdiği kayalar köprünün altında birikti ve bu yüzden su kanalının üzerinden aşıyor. Yetkilere durumu bildirdik. Umarım bizlere bu konuda yardımcı olurlar.

1-187.jpg1-187.jpg2-204.jpg3-176.jpg

Bu haber toplam 5088 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim