• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Otluca Köyünde Doğanın Güzelliklerine Sahip Çıkalım
23 Temmuz 2018 Pazartesi 10:42

Otluca Köyünde Doğanın Güzelliklerine Sahip Çıkalım

Otluca Köyünde piknik yapanların çevreye bıraktığı çöp atıkları tepkiye neden oldu.

HABER: EMRAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

Piknik alanlarına akın eden vatandaşların arkalarında bıraktıkları çöpler, piknik alanlarında hoş olmayan görüntüler oluşturuyor. Yaz mevsimi dolayısı ile piknik alanlarına akın eden vatandaşların çöplerini toplamaması ortaya hoş olmayan manzaralar çıkmasına sebep oluyor.

Hakkari’nin Otluca köyünde piknik yapanların etrafa rastgele attığı çöpler tepkilere neden oldu.

Şehirden 7 kilometre mesafede bulunan Otluca köyüne pikniğe giden ailelerin, piknik sonrası geride bıraktıkları pet şişe ve naylon poşet gibi doğada dönüşümü uzun yıllar alan çöpler bırakması birçok tepkiyi beraberinde getirdi. Köyün piknik alanlarına atılan çöplerin çirkin görüntüler ortaya çıkardığını  dile getiren Otluca köyü sakinleri, yetkililerin bu soruna bir an önce el atmalarını istediler. Köylüler, “Piknik yapan aileler bölgeden ayrılırken çöplerini toplamayarak gidiyorlar. Dolayısıyla hoş olmayan manzaralar ortaya çıkıyor. Çevremizi temiz tutmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmanın yolu çevre temizliğine duyarlı olmaktan geçiyor.

Aksi takdirde çevreye bırakılan bu atıklar çevremize zarar verdiği gibi vatandaşlarımızın sağlığını da büyük oranda tehdit edecektir. Sağlıklı bir nesil için temiz bir çevrenin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla başta çevre ve doğayı koruma dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlarımızın bir araya gelip varacakları ortak bir mutabakatla bu sorunun çözümüne el atmaları gerekmektedir. Aksi halde birkaç yıla kadar çölleşmiş bir doğayla karşı karşıya kalacağımız içten bile değildir” şeklinde konuştular.

icerik1-105.jpgicerik2-104.jpgicerik3-047.jpg

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim