• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pikniğe giden gençlerden örnek davranış
06 Ağustos 2018 Pazartesi 11:43

Pikniğe giden gençlerden örnek davranış

Havaların sıcak olduğu yaz günlerinde özellikle hafta sonu temiz hava alıp ağaç gölgesinde vakit geçirmek isteyen Hakkârililer Otluca’yı tercih ediyor.

HABER: EMRAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Merkezde ikamet eden kent sakinleri Otluca Köyüne pikniğe gidip piknikten sonra piknik alanını temizleyerek örnek bir davranış sergilediler.

Piknik yapmak için geldikleri 7 km uzaklıkta bulunan Otluca alanının kirli olduğunu söyleyen vatandaşlar ,bu nedenle piknik yapmadan önce alanı temizlediklerini belirtti. Doğayı korumanın insan yaşamı için önemli olduğunu söyleyen vatandaşlar  “Balığını tuttuğumuz derelerimizin, hayvanlarımızı otlattığımız meralarımızın değerini bilmemiz, onları korumamız gerekiyor. Doğamızın bize ihtiyacı olmadığını, tersine bizim doğaya ihtiyaç duyduğumuz konusunda yeni kuşaklara ulaşmamız gerekiyor.'' şeklinde konuştular.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulunun piknikçiler "Buraya yüzlerce insan piknik yapmaya geliyor. Herkes bir parça çöp atsa burası çöpten geçilmez ve öyle da olmuştur. Her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Burada herkes kendi artığını toplasa çöp diye bir şey kalmaz zaten. Ayrıca atılan şişeler nedeniyle tehlike oluşuyor, bu yüzden orman yangınları meydana geliyor. Yazık çok yazık kendi elimizle oksijen kaynaklarımızı yok ediyoruz" şeklinde konuştular.

ser1-003.jpgser2-003.jpg

 

Bu haber toplam 979 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim