• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Açık Rögar Kapakları Tehlike Saçıyor
22 Kasım 2018 Perşembe 16:53

Açık Rögar Kapakları Tehlike Saçıyor

Şehir içindeki mazgallar ardından hırsızların yeni hedefi rögar kapakları oldu.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari’nin Sümbül Mahallesi Tekser Sitelerinde rögar kapaklarının çalınması, tehlikeye davetiye çıkarıyor. Tekser site sakinleri belediyeye önlem alması için, hırsızlara ise kapakları çalmamaları için çağrı yaptı.

kent içindeki demir mazgalların sık sık çalınmasının ardından hırsızların yeni hedefi rögar kapakları oldu. Özellikle yakalanma korkusuyla hırsızlar kırsal alandaki kapakları çalıyor. . Çalınan kapaklar nedeniyle üzeri açık kalan kanalizasyon hattı, tehlikeye davetiye çıkarıyor. 

Hurdacılara Satılıyor

çalınan kapaklar nedeniyle vatandaşlar belediyeyi önlem almaya çağırdı. Açık kalan kanalizasyon çukurlarının ölüme davetiye çıkardığını belirten Tekser site  sakinlerinden

Fikret Alp kilitli kapak yapılarak önlem alınmasını istedi. Alp:  ‘’Bu güzergahta onlarca ev var. Kanalizasyonun üzerindeki rögar kapakları, hırsızların hedefinde. Demir olan bu rögar kapaklarını çalan hırsızlar, hurdacılara satıyor. Bu konuda önlem bekliyoruz" dedi.

Tehlike Büyük

Kanalizasyonun yaklaşık 5 metre derinlikte olduğunu aktaran Fikret Alp, "Açık kalan kapaklar özellikle çocuklar için büyük risk oluşturuyor. İçine düşülmesi halinde kurtulma ihtimali yok.. Belediye yetkililere önlem almaları, hırsızlara da kapakları çalmamaları çağrısında bulunuyorum. Belediye yetkilileri çalınan kapakların yerine yenilerini taksın. Hem çocuklarımız için hem yoldan geçen araçlar için büyük tehlike olan kapaklara önlem alınsın" diye konuştu.

ic1-056.jpgic2-059.jpgic3-034.jpg

.

Bu haber toplam 3049 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim