• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AHMET ÖĞRETMENE VEFA
29 Mart 2024 Cuma 13:30

AHMET ÖĞRETMENE VEFA

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) tarafından finanse edilen müzik atölyelerinden birisinin daha açılışı gerçekleştirildi.

Hakkari Valiliği koordinesinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi’nce, "Atölyesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında hazırlanan ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) tarafından finanse edilen müzik atölyelerinden birisinin daha açılışı gerçekleştirildi.

Yüksekova Şehit Azizhan Keskin Ortaokulu bünyesinde kurulan müzik atölyesine, bu eğitim- öğretim döneminde vefat eden okulun Müzik Öğretmeni Ahmet Kotan adı verildi. 

 Yüksekova Kaymakamı Ömer Cimşit, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, İl-İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve törene katılan protokol üyelerinin katılımıyla “Ahmet Kotan Müzik Atölyesi”nin açılışı yapılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Açılış kurdelesini kesen Yüksekova Kaymakamı Ömer Cimşit: “Merhum Ahmet Öğretmenimizin aramızdan ayrılması bizleri üzdü. Hatırasını canlı tutmaya çalıştık. Oluşturulan bu müzik atölyesinde, merhum öğretmenimizin hem hatırası yaşayacak hem de yetenekli gençler yetişecek.

İl Milli Eğitim Müdürümüz de bugün bizleri yalnız bırakmadılar, kendilerine teşekkür ediyoruz, atölyemiz, hayırlı ve uğurlu olsun,” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da açılışta şunları dile getirdi: “Merhum fedakar öğretmenimiz Ahmet Kotan, eğitimci kimliği ile bu atölyemizde her zaman yaşayacak ve anılacaktır. Kurulan bu atölye, öğrencilerimizin düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyecek;

ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimlerini artıracaktır, inşallah. Tekrardan kendisine Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı diliyorum,” diyerek, öğrenci ve eğitim kadrolarına, hayırlı olsun temennisinde bulundu ve atölyenin kurulmasına vesile olan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na ve emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Duygusal anların yaşandığı yeni müzik atölyesinde, 2.sınıf öğrencisinin piyano gösterisi ile öğretmen ve öğrencilerden oluşmuş koronun seslendirdiği müzik dinletisine katılan protokol üyeleri, okulun görsel sanatlar öğretmeni ve öğrencilerinin yaptığı resim sergisini gezerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 Atölyeye ismi verilen ve Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortaokulu'nda Müzik Öğretmeni olarak görev yapan Diyarbakır doğumlu Ahmet Kotan, bu eğitim ve öğretim yılı başında, ani gelişen bir kalp krizi sonucu, vefat etmişti.2-20240329133153.jpg1-20240329133153.jpg3-20240329133153.jpg

Bu haber toplam 148 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim