• Hakkari4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAHAR İŞSİZLERİ SEVİNDİRDİ
17 Nisan 2019 Çarşamba 11:12

BAHAR İŞSİZLERİ SEVİNDİRDİ

İlk bahar mevsiminde dağlarda kendiliğinden yetişen doğal ve şifalı bitkiler işsizlerin emek kapısı oldu.

HABER: EMRAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte dağlarda doğal olarak yetişen bitkiler vatandaşlar tarafından toplanarak Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinde satışa sunuluyor.

 

Dağlarda topladıkları bitkileri bazı vatandaşlar yemek için evlerine götürürken, bazı vatandaşlar ise satarak günlük gıda ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamaya halkı tarafından şifalı olduğunu ve insan sağlığı çok iyi geldiğine inanılan başta uçkun revas , çiriş, kengır, luşe, cuyin, kaye, mende, heliz, siyabo otu ile birlikte peynir yapımında kullanılan birçok bitki türleri tezgahlardaki yerini aldı.

 

Bölgenin yüksek kesimlerinde yetişen bu otlar, işsizlere kısa sürede olsa geçim kaynağı oldu. Dağların yüksek zirvelerine çıkarak tehlikeyi göze alan vatandaşlar, topladıkları bu otları satarak para kazanıyor.

Yüksekova çarşı merkezinde tezgah açan bir vatandaş: ’’ şifalı otların satışını yaparak geçimine katkı sağladığını ifade ederek yöremizde istihdamın yetersiz olması, sebebiyle bahar aylarında dağlarda doğal olarak yetişen şifalı otları toplayıp satışını yaparak para kazanıyoruz. Benim gibi bir çok işsiz ve yoksul insan ilk baharın gelmesiyle beraber dağlarda yetişen ve şifalı olan doğal bitkilerin şu önümüzdeki üç ay yani Nisan, Mayıs ve Haziran ayının sonlarına kadar satışını yaparak geçimine katkı sağlıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

ic1-096.jpgic2-100.jpg

Bu haber toplam 3616 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim