• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Adayı Ölmez: Aşiretçilik yapmayacağız
25 Ocak 2024 Perşembe 18:58

Başkan Adayı Ölmez: Aşiretçilik yapmayacağız

Gelen vatandaşları karşılayan Hakkâri Belediye Başkan Adayı İsmet Ölmez, seçim bürosunun herkese açık olduğunu söyledi.

Hakkâri’de Aşiretçiliğin kalmaması gerektiğini belirten başkan Adayı Ölmez, ’Herhangi bir aşiretin adayı değilim, Hakkâri’nin adayıyım, Hepimizin amacı güzel bir Hakkâri’dir’ dedi.

Ölmez; ‘’Ben Hakkâri’de Pinyanişi ve Ertoşicilik istemiyorum. Biz hepimizin Hakkâriliyiz. Aramızda Menfaat için kutuplaşma olmuş. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Bu bölgede darbe yemeyen, köylerinden olmayan kalmadı.  Biz köylerden Hakkâri’ye gelmiş olsak bile hepimiz Hakkâriliyiz hepimiz kürdüz.

Hepiniz biliyorsunuz ki 31 Mart belediye seçimleri var. Hakkâri’de beni uygun görüp aday gösterdiler. Ben ne Pinyanişi ne de Ertuşilerin adayıyım. Ben Hakkârililerin adayıyım. Sizin desteklerinizle beraber belediyeyi kazanalım hepimiz birlikte yönetelim. Ben hepinizin hizmetkârı olacağım.

Yılardır belediyeyi yönetenler Hakkâri için bir hizmet yapmadı. Hep koltukta oturdular. Belediye bu vilayet için bir mutfaktır. Bu mutfağı en iyi şekilde yöneteceğiz.

Gençlerimiz hepsi sabıkalı olmuş herhangi bir iş olanağı bulamıyorlar. Buna son vereceğiz. Çok insan durumlarından dolayı yanıma geliyor. Ben elimden geldiğince destek veriyorum. Bugün halettim ama yarın ne yapacaklar. O yüzden gençlerimiz elinden kalıcı tutacağım.

Bu bölge ne ithalat nede ihracat yapılmadığı için gelirimiz sadece memur maaşlarının üzerindedir. Köy boşaltmalarından dolayı buraya gelen insanlar imkânsızlıktan dolayı bir iki briket üst üste koyup ev yapmış. Bunun sonucunda çarpık kentleşme olmuştur.

Buna çözüm bulacağız. Yol ve su sorunumuz var. Bunlarada öncelik tanıyacağız. Allah korusun memleketimizde 5.0 boyutunda deprem meydana gelirse Hakkâri’yi yıkar. Kentsel dönüşümde devletin desteği olmadan yapamayız. Belediye kazanıp bu şehri yeniden inşa etmemiz lazım. Ben bu halkı dardan kurtarmasam Allah ta beni dardan kurtarmaz.’’ Dedi.

‘PİNYANİŞİ VE ERTUŞİ AYRIMINDAN RAHATSIZIM’

Ak parti seçim koordinasyon merkezini ziyaret eden Pinyanişi aşireti lideri Orhan Pirozbeyoğlu, Ak parti belediye başkan adayı İsmet Ölmezi tebrik ederek seçim sürecinde kendisini destekleyeceği belirttiği açıklamasında şu ifadelerde bulundu;

‘Bu seçimlerde Allah bizi muvaffak etsin. Gittiğimiz her yerde Pinyanişi Ertuşi ayrımının yapılması bizleri çok rahatsız ediyor. Bizim buraya gelmemizin sebebi hepimiz akrabayız hepimiz dostuz.

Böyle bir şey yok eğer olsaydı ben burada olmazdım. Bu bölgede hizmet ancak iktidar eli ile gelir bizde bu yüzden bugün buradayız. 20 yıldır belediyenin yaptığı hizmet ortada görüyoruz. İsmet Bey’in adaylığını tebrik ediyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.2-20240125191054.jpg1-20240125191123.jpg

2-20240125190159.jpg3-20240125190159.jpg

Bu haber toplam 298 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim