• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BUZ SARKITLARI TEHLİKE SAÇIYOR
12 Şubat 2019 Salı 10:06

BUZ SARKITLARI TEHLİKE SAÇIYOR

Hakkari’de kar yağışı sonrası etkili olan soğuk hava ile birlikte oluşan buz sarkıtları tehlike saçıyor. Yetkililer ise vatandaşları çatı saçakları altından geçmemeleri konusunda uyarıyor.

HABER: SERDAR SEVİ-HSLKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari’de etkili olan kar yağışı ve soğuk havanın ardından çatılarda oluşan iki metrelik buz sarkıtları, yayalar ve sokak aralarında park edilen araçlar için büyük tehlike oluşturuyor.

 Özellikle işlek yerlerde bulunan binalardan sarkan ve boyu iki metreyi bulan buzlar, olası bir kazaya davetiye çıkarıyor.

Vatandaşlar ise bu yıl etkili olan kar yağışı ve soğukların hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, "Geçen yıla oranla Hakkari’de kış mevsimi oldukça soğuk ve bol kar yağışlı geçiyor. Bu sebeple çatılarda buz sarkıtları oluşuyor. Her ne kadar buzlar belediye ekipleri ve vatandaşlar tarafından kırılsa bile yine çatılardan buz oluşuyor. Buz sarkıtları özellikle yayalar için tehlike saçıyor. Bu konuda herkesin dikkatli olması gerekiyor. Bazı çatılarda oluşan uzun buz kütleleri, vatandaşların üstüne düşmesi halinde istenmeyen sonuçlar doğurabilir" şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 2802 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim