• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CİSAD DAĞCILARI GECE KAR MAĞARASINDA YATTILAR
04 Mart 2019 Pazartesi 19:26

CİSAD DAĞCILARI GECE KAR MAĞARASINDA YATTILAR

CİSAD dağcıları sabahın erken saatlerinde Çungur (Şivekür) tepesine yapacakları faaliyetten dolayı Kar mağaralarında gece yattılar.

HABER: EMRAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

Pazar günü Kar festivali programında yer alan CİSAD dağcıları sabahın erken saatlerinde Çungur (Şivekür) tepesine yapacakları faaliyetten dolayı.Cumartesi  günü festival alanında yaptıkları Kar mağaralarında gece yattılar.

Cumartesi günü sabah erken saatlerde kamp malzemelerini ve CİSAD tanıtımı için dağcılık malzemelerini araçlara yükleyerek Kayak merkezine gittiler. Kar festivalinin yapılacağı alanda Otuz (30 ) kişilik ayrı bölmeler halinde kar mağaraları açmaya başladılar. Akşama doğru tüm hazırlıklarını tamamlayan dağcılar gece mağaraya girerek giriş kapısını kar ile kapatıp içeride yattılar.

Daha evvel kar mağarasında yatan deneyimli dağcılardan Naci Ertunç ve Süleyman Demirci konuşmalarında;  Kış aylarında yaşam mücadelesi veren dağcılar için Kar mağaraları çok önemli bir kuruma alanıdır. Dağcı arkadaşlarımızı bu deneyimden geçmesini sağlamak için Kar mağaralarını yaptıklarını söylediler.

Sabahın erken saatlerinde uyanan dağcılar mağaraların kapısını açarak kahvaltı hazırlığına başladılar. Kar mağarasında güzel bir gece geçiren CİSAD dağcıları yaptıkları kahvaltıdan sonra zirve faaliyeti için hazırlık yaptılar.

 Hakkari Valisi sayın İdris AKBIYIK’ ın  imzaladığı zirve defterini yanlarına alarak Çungur  (Şivekür) tepesine doğru tırmanışa geçtiler. Sayın AKBIYIK’ zirve defterinin ilk sayfasına  ; ‘ Hakkari ilimizin geleceğinde, turizmde dağcılık sporları önemli yer tutacaktır. Mevcut potansiyellerimiz değerlendirilecek her yerden ilimizin önemli bir lokomotifi olacaktır. Bu uğurda çaba sarf eden  dağcılık severlere ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Hakkari’nin geleceği zirvelerdedir’ yazdılar.

ic1-m.jpgm2.jpgm1.jpg

Bu haber toplam 2657 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim