• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CİSAD ROTASI BU HAFTA MEHED DAĞI
21 Şubat 2019 Perşembe 13:51

CİSAD ROTASI BU HAFTA MEHED DAĞI

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği CİSAD öncülüğünde yeni rotalara yol açmaya devam ediyor.

HABER: EMRAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hemen hemen her hafta doğa yürüyüşlerinde ve zirve tırmanışları macera tutkunları Hakkari İlimizin doğa harikalarını gezerek ve eğlenerek keşf ediyor. Hava koşulları doğaseverlerin yürüyüşlerini engellemiyor.

    Türkiye Dağcılık Fedarasyonu İl Temsilcisi Sayın Naci Ertunç, yaptığı açıklamada bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz Mehed Dağı tırmanış parkurunun tahmini gidiş ve dönüş mesafesi 16 km. dir. İnişli, çıkışlı dağın eteğine kadar eder. Eteklerinden sonra dağın kuzey yamaçlarında ederek %40 veya %60 arası tamamen karlı bölgeden geçilecek, ancak bu faaliyetimiz kolay değildir.

NASIL GURUBA KATILACAĞIM

Cisad Doğa yürüyüş ve tırmanışlara katılacakları için bilgililer veren Ertunç "Her hafta etkinliklerimize zorlu ve derecesi yüksek olan parkurlar seçiyoruz. Katılımcıların gurubun yürüyüş performansını etkilememek adına parkur zorluk derecesi ve kendi sağlık durumlarını dikkate almaları bizim için önemlidir."

    Rehberler eşliğinde yapılan yürüyüşlerde katılımcılar yanlarına sırt çantası, yedek giyisi, yağmurluk ve en az bir litre su veya su içine süzme balı, limon ilave edebileceklerini daha fazla enerji elde edebileceğini vurguladı.

     Ertunç yaptığı açıklamada, yeni yerleri keşfedip yeni arkadaşlarda edinilen doğa tutkunları, aynı zamanda spor yaparak zihinde kalıyor. 7'den 70'e herkesin katılabildiği doğa sporları yürüyüşüne doğaya meraklı herkesi davet ediyor etkinliklerimizle ilgili detaylı bilgi 0544 946 15 14 telefon numarasından alabileceksiniz.'' şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2921 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim