• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari CHP'den maaş zamları açıklaması
06 Ocak 2023 Cuma 14:24

Hakkari CHP'den maaş zamları açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari İl Başkanlığı enflasyon rakamları ve emekli ile memur maaşları üzerinden hükümeti eleştirdi. CHP açıklamasında enflasyonun değil memur ve emeklinin belinin kırıldığı ileri sürüldü.

CHP Hakkari İl Başkanlığı aralık ayı enflasyon rakamları, memur ve emeklilerin maaş zamlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 
TÜİK verileri üzerinden hükümetin eleştirildiği açıklamada, "Enflasyonun belini kırdıklarından bahsediyorlar. Ama gelin görün ki kırılan enflasyonun beli değil emeklilerimizin ve memurlarımızın hayalleri oldu. TÜİK'in verileriyle 2023 yılının ilk 6 ayı için memurlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarında yapılacak artış önce yüzde 16,4 oldu. Ardından 3 Ocak Salı günü, memurun ve emeklinin hakkı değilmiş de AKP Genel Başkanı'nın lütfuymuş gibi artış oranı yüzde 25 olarak açıklandı" denildi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siz sadaka mi veriyorsunuz, bu yetmez, bu rezil artışın hesabini vereceksiniz" diye tepki gösterdiği anımsatılan açıklamada, 4 Ocak Çarşamba günü artış oranının yüzde 30'a yükseltildiği savunuldu.

Yüksek enflasyon ve pahalılık ortamında yüzde 30'luk artış yetersiz olduğu vurgulanan açıklamada, "İktidara yakın İTO'nun dahi yıllık enflasyon verisi yüzde 93, Bağımsız ENAG'in yıllık enflasyon verisi yüzde 137, TÜİK'in yıllık enflasyon verisi ise yüzde 64,27. Bir yanda halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var, diğer yanda sahte enflasyon verileri var. Saray, milyonlarca memuru ve emekliyi işte bu sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkum etmiştir. TÜİK'in verileriyle memurumuzun ve emeklimizin sofrasındaki her bir lokmayı adeta gasp etmiştir." ifadelerine yer verildi. 
Yüzde 30'luk artışının 15,40 puanı, TÜİK'in makyajlı 6 aylık enflasyon verisinden oluştuğu savunulan açıklamada, müjde olarak sunulan gerçek artış oranının yüzde 14,6'dan ibaret olduğu kaydedildi.

2015 yılında ortalama memur aylığının asgari ücretin 2,44 katı iken 2023 yılı için ortalama memur aylığı yüzde 30 zamla asgari ücretin 1,43 katına kadar gerilediği vurgulanan açıklamada, "Öyle ağır bir tablo söz konusu ki, Türkiye'de 13,9 milyon emekli ve dul yetimin 8 milyonuna yakını asgari ücretin altında aylık almaktadır. SGK'nın son verilerine göre ülkemizde 4 milyon 84 bin dul yetim aylığı alan vatandaşımız bulunuyor. Dul ve yetimlerimizin kimisi aylık 800 TL ile, kimisi 1000 ile, kimisi ise 1500 TL ile geçinmek zorunda bırakılmaktadır." denildi. 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz! Kendi emeklisine ve çalışanına "fakir fukara" gözü ile bakan bu Saray düzenini değiştireceğiz. Ülkede adaletsiz bir soygun düzeni kuran bu Saray düzenini değiştireceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrı ve mücadelesiyle,

EYT mağduriyeti son bulan milyonlarca yurttaşımız, 3600 Ek gösterge hakkına kavuşan memurlarımız,

Taşerondan kadroya geçen işçilerimiz,

• Yıllardır bekledikleri kadroyu alan sözleşmeli personellerimiz,

Bugün "ya Kemal bey olmasaydı" diyorsa,

Kemal Bey milyonlarca emeklimize ve memurumuza söz veriyor; Hile ve hurda ile cebinizden çalınan her bir kuruşun hesabını soracağız,

İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz, • Asgari ücreti hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için Türkiye gerçeği olmaktan

çıkaracağız, Emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğine son verecek ve intibak yasasını hemen

çıkartacağız, • Emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi

edeceğiz. Ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğimiz,

Hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız"

Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim