• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP Hakkari İl Başkanı Demir istifa etti
27 Aralık 2022 Salı 09:03

CHP Hakkari İl Başkanı Demir istifa etti

CHP’nin, il ve ilçe başkanlarına milletvekili aday adayı olmak için verdiği istifa süresinin dolmasıyla CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir istifa etti.

CHP’de parti yönetiminin il ve ilçe başkanlarına milletvekilliği adaylığına yönelik istifa için tanıdığı süre dün doldu. Bazı il ve ilçe başkanları istifa için son günü beklemişti.

CHP'nin Hakkari İl Başkanı Nazım Demir'de istifa edenler arasında. İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Demir, "2023 Yılında Türkiye Genelinde Yapılacak Olan Genel Seçimde Milletvekilliği Aday Aday lığı İçin Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari İl Başkanlığı Görevimden Genel Merkezimize Ilelmek Üzere İstifa Dilekçemizi Verdik. Yolumuz Uzun Heyecanımız Yüksek" ifadelerini kullandı. 
CHP’den şuana kadar istifa eden 25 il başkanının isim listesi şu şekilde; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Hakkari İl Başkanı Nazım Demir, Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır.

 "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilen ve “siyasi yasak” kararı verilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı istifa dilekçesi vermedi. 
Öte yandan CHP yönetiminin yarın (27 Aralık) istifa edenlerin isim ve sayısı ile il ve ilçe yönetimlerinin belirlenme sürecine dair bir açıklama yapacağı öğrenildi.

NAZIM DEMİR KİMDİR

2018 yılında CHP'nin yine 1. sırada aday gösterdiği Nazım Demir Hakkari'nin Çukurca ilçesi nüfusuna kayıtlı 1981 doğumlu evli 4 çocuk babasıdır. İlk-orta ve lise öğrenimini Hakkari de tamamladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Teknoloji Bölümü ve Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler mezunudur. 2013-2018 Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı yaptı. CHP'nin 2020'de düzenlediği 37. Olağan Kongresinde CHP İl Başkanı olarak seçildi. 

HALKIN SESİ

Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim