• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKKARİ DAĞLARINDA YETİŞEN OTLAR ŞİFA KAYNAĞI
13 Mart 2019 Çarşamba 12:05

HAKKARİ DAĞLARINDA YETİŞEN OTLAR ŞİFA KAYNAĞI

Baharın müjdecisi GAYE otu çok yakın zaman da tezgahlarda ki yerini alacak.

HABER: EMAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari il ve ilçelerinde , köylerinde , yüksek kesimlerinde karın erimesi ile birlikte çıkan ve yemeklerde kullanılan Gaye otu artık tezgahlarda yerini almaya başlayacak.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte dağlarda doğal olarak yetişen bitkiler vatandaşlar tarafından toplanarak Hakkari merkez ve ilçelerinde satışa sunulacak. Yöre halkı tarafından şifa olduğuna inanılan ve çok hastalıklara şifa bulduğu Gaye otu tezgahlarda ki yerini alacak aynı zamanda da işsizlere kısa süreli olsa da geçim kaynağı olacak.

Dağların yüksek kesimlerinde toplanan ve şifa olduğuna inanılan otları toplayan vatandaşlar topladıkları bu otu satarak para kazanıyor.

Kısa süreli olsa da bahar ayında bu otların geçim kaynağı olduğunu belirten vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yılda bahar ayının derecik bölgemizde erken gelmesiyle birlikte dağlardan topladığımız şifalı otların satışını yaparak ailelerine katkı sağlamaya çalışıyorlar şifa otları geçen yıllara göre bu yıl erken çıktı diye biliriz. Yöremizde Gaye diye isimlendirilen bitki bu mevsimde en çok tüketilen ve korutulan yiyecekler arasında bulunuyor. Çok çeşitli yemekleri yapılan bu bitkinin destesi 5 ila 10 TL’nin arasında satılıyor. Dar geriliği vatandaşlar bu bitleri bahar mevsiminde bir çok işsize ekmek kapısı oluyor.

1-012.jpg3-013.jpg

Bu haber toplam 6006 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim