• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari İl Seçim kurulundan Ak Partiye ret
17 Mayıs 2023 Çarşamba 19:20

Hakkari İl Seçim kurulundan Ak Partiye ret

Ak Parti'nin 28. Dönem Milletvekilliği sonuçlarına yaptığı itiraz ilçe seçim kurullarının ardından Hakkari İl Seçim Kurulunca da ret edildi. Hakkari Milletvekillileri gün içerisinde resmen duyurulacak.

AK Parti Hakkari İl Başkanlığından, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına yapılan itirazlar İlçe seçim kurullarının ardından İl seçim Kurulunca da ret edildiği öğrenildi.

Ak Parti; Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik İlçe seçim kullarına yaptığı başvuru hakkında ret kararı verilmesinin ardından karar İl Seçim Kuruluna taşınmıştı.

Edinilen bilgiye göre kararı değerlendiren Hakkari İl Seçim kurulu İl seçim kurullarınca alınan kararın arkasında durarak itirazı ret etti.Ak Parti'nin il ve ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazda, "Seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde çok sayıda sandıkta blok halinde oy kullanıldığı, sandığa gitmeyen seçmenler yerine oy kullanıldığı, sandık sayım, döküm tutanaklarının sisteme hatalı girilerek maddi hatalar yapıldığı, gizli oy kullanma ilkesine uyulmadığı, geçersiz oyların olağan dışı bir yoğunlukta olduğu ve bunlar gibi birçok usulsüzlük yapıldığından dolayı süresi içinde seçim sonuçlarına itirazlar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Listelerinden Hakkari Milletvekili Seçilen Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez'in 28. Dönem Hakkari Milletvekili olarak resmen duyurulması bekleniyor.

Bu haber toplam 615 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim