• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Üniversitesinde Patent Çalışması
28 Nisan 2022 Perşembe 10:18

Hakkari Üniversitesinde Patent Çalışması

Yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji elde etmek için bilimsel çalışma yürüten Dr. Öğr. Üyesi Halil Gör Araç Üstü Enerji Hasat Cihazı” isimli buluş Gazi Üniversitesi adına Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescil belgesi aldı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji elde etmek için bilimsel çalışma yürüten Hakkari Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Halil Gör ile Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Erol Kurt ve Trakya Üniversitesinden Öğr. Gör. Bekir Dursun’un yaptığı “Rotoru Kanatçıklı Araç Üstü Enerji Hasat Cihazı” isimli buluş Gazi Üniversitesi adına Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescil belgesi aldı.

Tescil belgesi alan patent hakkında açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Halil Gör “Bilindiği gibi tren, metro, metrobüs, uçak, insansız hava araçları, gemi, otobüs, otomobil, kamyon vb. araçların hareket etmesi sonucu aracın hareket istikametinin tersi yönde aracın hızına bağlı olarak bir hava akımı meydana gelmektedir. Patenti alınan enerji hasat cihazı, bu araçlara uygun biçimde yerleştirilerek, hava akımını elektrik enerjisine dönüştürmektedir. Cihazın çoklu rotor yapısında bulunan katmanların her biri tümleşik tek bir yapıda hem birer rotor olarak hem de birer rüzgâr türbini olarak çalışmakta olup bu tasarım alışılagelmiş tasarım yöntemlerinden farklıdır. Bu şekilde bir tasarım, rotorun döndürülmesi için harici bir türbin ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmakta olup araçların batarya veya akülerini hareket halinde motordan bağımsız olarak şarj edilebilmektedir.” dedi.1-20220428102231.jpg3-851.jpg

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim