• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de acil durum değerlendirmesi!
18 Mart 2024 Pazartesi 22:15

Hakkari'de acil durum değerlendirmesi!

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Başkanlığında etkisini artırması beklenen Kuvvetli yağışlar ile ilgili Acil Durum Değerlendirmesi yapıldı.

Vali Ali Çelik, Vali Yardımcıları Buğra Karadağ, Tayyar Emre Mahmutoğlu ile ilgili kurum ve birim müdürlerinin katılımlarıyla Acil Durum Değerlendirmesi yapıtı.

Vali Çelik," Hakkâri merkez ve kuzey kesimleri ile Yüksekova çevrelerinde devam eden kar yağışlarının kuvvetli şekilde etkisini artırması, aynı zamanda Hakkâri ilinin güneyinde;

Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinde devam eden yağmur ve karla karışık yağmurun etkisini artırarak yarın (19 Mart 2024) akşam saatlerine kadar kuvvetli şekilde sürdürmesinin tahmin edilmesi sebebiyle alınacak tedbirlere yönelik acil durum toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda hava tahminleri doğrultusunda; kuzeyde Merkez ve Yüksekova ilçelerinde, kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak, çığ tehlikesi, ulaşımda aksama, yükseklerde tipi ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı, güneyde Çukurca,

Şemdinli ve Derecik ilçelerinde ise; kuvvetli yağmur ve yükseklerde beklenen kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak, taşkın, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yükseklerde çığ tehlikesi, ulaşımda aksama, yükseklerde tipi ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Vali Çelik, toplantıda kurum müdürlerinden mevcut teçhizat durumu, araç durumları ve yol durumları hakkında bilgiler alarak, alınacak önlemler doğrultusunda ilgili birimlere talimatlarını iletti.

gi9kgvuxcaaac-p.jpg

 

 
 
Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim