• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstikbalden İstiklâle Çanakkale
18 Mart 2024 Pazartesi 13:35

İstikbalden İstiklâle Çanakkale

Hakkari’de, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Valilik tören alanında, çelenk sunma töreni düzenlendi.

Vali / Belediye Başkan Vekili Sn. Ali Çelik ve il protokolünün katıldığı törende; Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit-Gazi Aileleri Derneği çelenkleri, Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Törenin ardından, Vali Sn. Ali Çelik ve il protokol üyeleri, Hakkari Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde, Hakkari İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu kutlama programına katıldı. Program öncesinde, Vali/ Belediye Başkan Vekili Sn. Ali Çelik’in, Güzel Sanatlar Lisesi’ne yaptığı ziyaret esnasında, Çanakkale gezisi hediye ettiği öğrencilerin, geziden döndükten sonraki duygu ve hissiyatlarını yansıttıkları Çanakkale Zaferi Resim Sergisi gezildi.

Vali Çelik, fotoğraf ve resim sergisindeki ürünleri yakından inceleyerek emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşeklür etti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Elif Gikan:"Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, milli mücadelemizin ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Türk ulusunun kahramanlık ve fedakarlığının zirveye ulaştığı bir azmin mücadelesidir," diyerek günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı.

 Çanakkale Şehitleri adlı sinevizyonun izlenmesinin ardından, “Çanakkale: Mekteplilerin Savaşı” isimli müzikal tiyatro, salona duygusal anlar yaşattı. Akabinde, oratoryo gösterisi ve şehitlerimiz için hazırlanan sinevizyon gösterisiyle devam eden program; Vali / Belediye Başkan Vekili Sn. Ali Çelik’in, il protokolüyle birlikte programı hazırlayan İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul ekibini kutlamaları ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle son buldu.

6604b6a4-c972-474e-83b8-441518837662.jpg

ba9d2ad4-3db9-40a3-b1d6-c360d9f9e418.jpg

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim