• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kar Yağışı Çocuklar İçin Eğlence Oldu
03 Ocak 2019 Perşembe 11:38

Kar Yağışı Çocuklar İçin Eğlence Oldu

Hakkari’de etkili olan kar yağışı çocukların eğlencesine dönüştü.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari kent merkezinde dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, özellikle toprak damlı evlerde kalan vatandaşlar için çileye dönüşürken, çocuklar için de eğlence oldu.

Yeni yılın ilk ayını girdiğimiz bugünlerde Hakkari kent merkezinde etkili olan kar yağışı çileye dönerken, ülkede bir çok ilde olduğu gibi Hakkari’de de okullar tatil edildi. Sabah beyaz bir örtüyle uyanan vatandaşlar bir yandan sevinirken, diğer yandan ise ev ve iş yerlerinin önünü temizleme telaşına düştüler.

Ülkenin hemen hemen her yerinde kendini iyiden iyiye hissettiren soğuk hava dalgası ve kar yağışı yetişkinler için çile, ızdırap ve eziyete dönüşürken, her zaman olduğu gibi yine çocukları sevindirdi.

Okulların kar tatiline girmesini fırsat  bilen çocuklar, kızak, su bidonu, poşet ve kendi imkanları ile yaptıkları kayaklarla kimi zaman düşe kalka kimi zaman ise en usta kayakçılara taş çıkartırcasına kayarak, kar ile birlikte tatilin tadını doyasıya yaşadı.

Kış mevsiminde en iyi oyun ve eğlencenin karda kaymak olduğunu ifade eden çocuklar, “Arkadaşlarımızla burada bazen arka arkaya tutunup tren oluyor, bazen de bir başımıza ama hep birlikte aynı alanda kayarak bu mutluluğu doyasıya yaşamaya çalışıyoruz”  dedi.

Kayak pistine çevirdikleri mahalle araları ve sokaklardaki araç trafiğine aldırış etmeyen çocuklar bu konuda ailelerin de sözünü dinlemiyor gibi. Ailelerin tüm uyarılarına rağmen kendi imkanları ile hazırladıkları kızak ve perde kurnişlerinden hazırladıkları kayak takımlarını çıkaran çocuklar, çocukluklarını bu şekilde doyasıya eğlenerek yaşıyorlar.

Öte yandan kent merkezine bağlı bir çok köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.

ic1-073.jpgic2-077.jpg

 

Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim