• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIŞIN BİTMEYEN OT TAŞIMA ÇİLESİ
04 Mart 2019 Pazartesi 19:47

KIŞIN BİTMEYEN OT TAŞIMA ÇİLESİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı köylüler, ağır kış şartları altında kızaklarla ve sırtlarıyla hayvanlarına dağlık bölgelerden ot taşıyor.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü köylülerinin kar yağışıyla birlikte çilesi de başlıyor. Köylülerin yazın dağlık alanlarda biçtikleri otları kışın bin bir zorlukla köyde besledikleri hayvanlara taşıyorlar. Köyden kilometrelerce uzaklıkta bulunan yüksek dağlarda yazın biçtikleri otları kendi imkanları ile kah kızaklarla kah da sırtlarına yükleyerek köye getiriyorlar. Soğuk hava ve kara rağmen hayvanlarını aç bırakmamak için bu çileyi kış boyunca çekmek zorunda kalıyorlar.

Yer  yer  1 metreyi aşan kar kalınlığını aşmak zorunda kaldıklarını belirten köylüler bu ot taşıma işinin artık bir yaşam şekline dönüştüğünü belirtti.

Köy sakinleri zorlu doğal şartlarına rağmen hayvancılık yaptıklarını belirtirken, meraların uzak oluşu sebebiyle günde sadece bir sefer yapabildiklerini söyledi.

Köy sakinleri yaptıkları işin zor olduğunun farkında olduklarını fakat hayvanlarına bakmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Bu haber toplam 3000 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim