• Hakkari4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kural Okullarından Hasta Çocuklara Moral Etkinliği
18 Nisan 2019 Perşembe 12:46

Kural Okullarından Hasta Çocuklara Moral Etkinliği

‘Sen Gülümse, Biz Mutlu Olalım’ sloganıyla tedavi Van’da gören hasta çocuklara moral etkiliği düzenleyen Hakkari Kural Okulları herkesin beğenisini kazandı.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Kural Okulları ve Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu işbirliği ile Van Yüzüncü Yıl Dursun Odabaşı Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji Servisinde tedavi gören hasta çocuklara yönelik  “Siz Gülümseyin, Biz Mutlu Olalım, sloganı ile eğlence ve moral etkinliği düzenlendi.

“Siz Gülümseyin, Biz Mutlu Olalım“ isimli slayt gösterimi ile başlayan programa hasta çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

 Programa Van Yüzüncü Yıl Dursun Odabaşı Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Demir, Hakkari Kural Okulları Kurucu Müdürü Habip Gür, Dr. Ahmet Faik Öner, Dr. Kamuran Karaman, hasta, hasta yakınları ve Van Yüzüncü Yıl Dursun Odabaşı Tıp Fakültesi personeli katıldı.

Programda başlamadan önce Reng-i Hakkari bünyesinde faaliyetlerini yürüten Onuncu Köy Tiyatro Topluluğunun oyuncuları giydiği kostümlerle İç Hastalıkları ve Hematoloji bölümünde yatan hasta çocukları karşıladılar. 
Etkinlik ile ilgili kısa birer konuşma yapan Hematoloji hastası Fatma Yılmaz ile Şilan Akbulut,  hastalığı nasıl atlattıklarını anlattılar. 

Onuncu Köy Tiyatro Topluluğunun oyuncularının oynadığı Pandomim gösterisine hasta ve hasta yakınları yoğun ilgi gösterdi.  Reng-i Hakkari Sanat Topluluğunun sanatçılarının seslendirdiği  Türkçe ve Kürtçe şarkılarla hasta, hasta yakınları ve hastane personelinin beğenisini kazandı.

Programın sununda müzik eşliğinde halaylar çekildi. Hatıra fotoğraflarının çekiminden sonra, Hakkari Kural Okulları personeli İç Hastalıkları ve Hematoloji servisinde yatan hastalara hediye dağıttı. 

Hastane yönetimi, Hakkari’den Van’a kurulan gönül köprüsü için Hakkari Kural Okulları ve Reng-i Hakkari Sanat Topluluğuna teşekkür etti.

3-022.jpg1-021.jpg6-006.jpg2-024.jpg

Bu haber toplam 3270 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim