• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Orman İşletme Tarafından Doğaya Yem Bırakıldı
20 Şubat 2019 Çarşamba 13:35

Orman İşletme Tarafından Doğaya Yem Bırakıldı

Hakkari Merkez Çukurca-Cevizli köyünde yaban hayvanlara mama ve yiyecek götürüldü.

HABER: EMRAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Kuruma ve Milli Parklar Hakkari İl Şube Müdürlüğü sokak hayvanlarının çalışma gurubu işbirliğiyle sokak ve yaban hayvanlar için Cevizli köyünde sahipsiz kedi ve köpeklere yem ve mama, keklik ve diğer hayvanlar içinde doğaya yem bırakıldı.

    Soğuk kış ayları içerisinde bulunduğumuz bu günlerde yiyecek bulmakta bir hayli zorluk çeken hayvanlar için seferber olundu. Yiyecek bırakılan alanlarda başı boş köpekler ve kediler karınlarını duyurdu.

     Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Kuruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hakkari İl Şube  Müdürü Necmettin Yılmaz" Her canlıya önem veriyoruz. Bizler yaratılan yaratandan daha ötürü seviyor güzel Hakkarimizin huzuru ve selameti adına doğamızı korumak elimizden gelen imkanları seferber ederek, ilimize ve bölgemize hizmet ediyoruz.

       Hakkari Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Kuruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından en az insanlar kadar hayvanlarda korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini biliyor, bu kapsamda kış aylarının bölgemizde çok soğuk geçtiği hayvanların yiyecekleri eksi derecelerde seyrettiği bu günlerde doğada bulunan yaban hayvanlarının yiyecek bulma sıkıntısı çektiklerini göz ardı etmedik.

     Hayvanların hayatlarını idame etmeleri adına doğaya yiyecek bırakmak için bir araya geldik. Biz burada tüm vatandaşlarımıza seslenerek özellikle yol kenarında yaşayan köpek ve kedi için bol miktarda kuru mama, otçul hayvanlar için ise marul lahana tarzı yeşillikler, kanatlı kuş türleri için ise buğday tahıl ürünleri doğa ve hayvansever vatandaşlarımız el birliğiyle toplayarak doğaya bırakabilirler.

      Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Kuruma ve Milli Parklar Hakkari İl Şube Müdürlüğü olarak bizlere yemleme çalışmalarında destek veren Hakkari Belediye Başkanı Sayın Cüneyt Epçim, bey ve Veteriner İşleri Müdürlüğü personeline, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Sayın Mustafa Duruk beye ayrıca çalışmalarımızda bize her türlü destek sunacaklarını bildiren Vali Yardımcımız, Sayın Aziz Gölbaşı beye şahsım ve kurumum adına şükranlarımı sunuyorum.’’ İfadelerini kullandı.

2-010.jpg3-008.jpg5-001.jpg6-002.jpg

Bu haber toplam 2752 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim