• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şükrü Çallı " Ölmez Hakkari için bir şanstır"
29 Mart 2024 Cuma 14:11

Şükrü Çallı " Ölmez Hakkari için bir şanstır"

Hakkari eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı, AK Parti Belediye Başkan adayı iş insanı İsmet Ölmez'in Hakkari için bir şans olduğunu söyledi.

Kıymetli Hakkarili Hemşerilerim;

64 yıllık siyasi hayat serüvenimde yaptığım hizmetler, siz değerli Hakkarili hemşerilerimin bilgisi dahilindedir. Bu anlayış çerçevesinde bir Hakkâri sevdalısı olarak, ilimizin gelişimini engelleyen feodal yapıya karşı durarak tüm halkımızın takdirini ve teveccühünü kazandım.

1980 öncesi il başkanlığı göreviyle başlayan ve 1984 – 1994 yılları arasında yaptığım belediye başkanlığı döneminde, belediye hizmetleri ve istihdam konusunda yaptığım çalışmalar sayesinde ihtiyaç sahibi 2000 kişiye belediye ve kurumlarda kadro sağlandı.

Altyapı ve diğer hizmetler konusunda yapılan yatırımlar, Hakkari Belediyesi'nin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği toplam yatırımların büyüklüğüne denktir.

Bu hizmetler rahmetli Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal sayesinde gerçekleştirildi. Ayrıca, huzur ve güvenlik konularında her zaman halkın yanında olup onlara destek oldum ve sahip çıktım. Bu hususları ifade ederken tüm Hakkari halkının vicdanına ve takdirine bırakıyorum.

31 Mart 2024 Mahalli İdari seçimlerinde DEM Parti bünyesinde Belediye Başkanı Aday Adaylığına başvurdum. Yapılan ön seçimin birinci turunda 42 oy farkla birinci oldum. İkinci turda benimle birlikte aday olan diğer 7 adayın ve 30 kişinin desteğiyle birlikte, yönetim ve isimleri tarafımdan tespit edilen kişilerin de desteğiyle birlikte 10 oy farkla adaylardan M. Sıddık Akış seçildi.

Bu durum, Hakkari halkının büyük çoğunluğunun tepkisine neden oldu. Ayrıca, partimizin var olduğuna inandığımız ilkelere ve ahlaki yapısına uymayan bu hareketler içinde olan kişileri kınıyorum. Belediye Başkanı Aday Adaylığına müracaat eden diğer 7 aday, Eş Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis üyeliği gibi görevlere yerleştirildi. Bu uygulama, ön seçime katılan diğer partili yoldaşların hakkını gasp ederek alt sıralarda aday gösterildiklerini gösteren açık bir delildir.

Yukarıda özetle ifade etmeye çalıştığım haksızlıklar ve yanlış politikalardan dolayı Belediye Başkan Adaylarından olan Sayın İsmet ÖLMEZ’in bugüne kadar Türkiye'nin hiçbir yerinde görülmeyen seçim öncesi taahhüt ettiği çeşitli vaatlerini gerçekleştirerek Hakkari halkının güvenini kazandığı tarafımdan da takdir edilmiştir. Bununla birlikte, İsmet Bey seçilmesi halinde vaat ettiği ve Hakkari için önemli olan 16 başlık altındaki yatırımlarını yapacağından hiçbir şüphem yoktur.

Hakkari halkının geleceği için İsmet ÖLMEZ bir şanstır. Halkımızın bu önemli beyanımı değerlendirerek seçim iradelerini bu yönde kullanmalarını tavsiye ve temenni ediyorum.

Son olarak, geçmişte getirilen Kürt sorununun çözüm sürecinin yürütülmesinde tarafların yaklaşımlarından dolayı barış süreci sağlanamamıştır. Bu bir gerçektir.

Seçim sürecinde yapılan televizyon programları, basın açıklamaları, seçim mitinglerinde halka hitaben yapılan konuşmalarında tarafların gerçekleri gördükleri ve gelecekte bu konuda ciddiyet göstereceklerini hissediyorum. Bunun gerçekleşmesini temenni ediyorum. Bu gerçeği gören DEM Partisi yetkililerinden bazılarının yaptıkları açıklamaları umut ve cesaret vericidir. Umarım ki böyle devam eder. Bu temenni ve düşüncelerimi bütün halkımızın sağ duyulu taktirlerine arz ediyorum.

Şükrü Çallı
Hakkari Eski Belediye Başkanı

Bu haber toplam 206 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim