• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şükrü Çallı’dan Dem Parti açıklaması
24 Ocak 2024 Çarşamba 20:31

Şükrü Çallı’dan Dem Parti açıklaması

Dem Parti’nin Hakkâri belediye başkan aday adayı Şükrü Çallı, Yerel seçimlerin bitmesine kadar kendi evinde oturacağını söyledi.

Hakkâri Gazeteciler cemiyetine gelerek burada Başkan Mehmet Özkan ve gazetecilerle bir araya gelen Dem Parti belediye başkan aday adayı Şükrü Çallı, ‘Partisinin kendisine haksızlık yapıldığını bu haksızlığı görmezden gelemeyeceği belirterek, seçim sürecinde evinde oturacağını söyledi. 

Daha önce Hakkâri belediyesinde belediye başkanlığı yapan eski belediye başkanı Şükrü Çallı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’Ülkemizin genelinde 31 MART 2024 tarihinde Yerel Seçimler yapılacaktır. Üyesi olduğum DEM PARTİSİ Hakkâri İl Partisine Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundum. Dem Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Belediye Başkan Adayının tespitine yönelik ön seçim çalışmasına katıldım.

13-14 OCAK 2024 tarihinde yapılan Ön seçimlerde; 1’inci turda en yüksek oyu aldım.  2’nci turda yapılan usulsüz ve haksız işlemler sonucunda 2’inci oldum. 15 OCAK 2024 tarihinde DEM Hakkâri İl Başkanlığı Ön Seçim Komisyon Başkanlığına; yapılan usulsüzlüklere ve haksız uygulamaya işaret ederek itirazda bulundum. İtirazım seçim kanunu ve seçim işlerine ilişkin içtihatlara aykırı bir şekilde reddedildi.

Bu usulsüzlükleri bu sefer DEM Partisi Genel Başkanı Sayın Tuncer BAKIRHAN’a telefon ile bildirdim. Dün itibarı ile Genel Başkanın da olumsuz tavrını ve kararını öğrenmiş bulunmaktayım. Değerli Hakkâri Halkı; ben yapılan ön seçimi kazanan adayım. Ön seçimin 1’inci turunda 32 oy fark ile kazandım.

2’nci turda 10 oy fark ile 2. Sırada yer aldım. Ancak 2. Turda şahsıma yönelik Hakkâri DEM Partisi İl Başkanlığı yöneticilerinin ve Ön seçim kurulu üyelerinin yanlı, seçim kanununa aykırı uygulamaları yüzünden seçim tarafıma kaybettirildi. Bu uygulama 2 nedene dayanmaktadır.

Sebep şudur; Ön seçimde oy kullanacak seçmen listeleri 11 OCAK 2024 tarihinde, DEM İl Başkanlığı’na giden itirazlar değerlendirildikten sonra KESİNLEŞTİRİLMİŞTİR.
Bu kesinleşen seçmen listesi üzerinden 1. Tur yapılmış, bu turda 32 oy fark ile 1. Sırayı aldım.

14 OCAK 2024 tarihinde yapılan 2. Turda ; DEM İl Parti Başkanı tarafından 11 OCAK 2024 tarihinde kesinleşen ve 13 OCAK 2024 tarihindeki  1. Tur ön seçimde esas alınan seçmen listesi ’ne 44 kişinin ismi, ilave edilmiştir. Benim bu isimlerin ilave edilmesine veya isimleri ilave edilen şahıslarla herhangi bir temasım olmamasına rağmen bu isimler emri vaki bir şekilde listeye ilave edilmiştir.

Seçimin aleyhime sonuçlanmasının sebebi DEM Hakkari İl Başkanlığı ve Ön seçim Kurulu üyelerinin, seçim kanunu ve uygulamalarını hiçe sayarak, 2’inci tur öncesinde 44 kişiyi seçmen listesine ilave etmeleridir. Oysa seçmen listesi 11 OCAK 2024 tarihinde kesinleşmişti ve bu listeye göre de 1. Tur Ön seçim yapılmış ve 1. Sırada seçimi kazanmıştım. DEM İl Başkanlığı yöneticileri ve ön seçim komisyon üyeleri; tabiri caiz ise oyun başladıktan sonra, destekledikleri adayın 2. Turda birinci olması için oyunun kurallarını değiştirdiler.

Sebep şudur; Ön seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Hakkari İli Merkez Köylerine ve Durankaya Beldesindeki seçmenlere “ Hakkari Belediye Başkan Adayını “ tespiti için oy kullandırılmıştır. Oysa bu seçmenler sadece “ İl Genel Meclisi “ üyeliği seçimi için oy kullanabilirlerdi.

Köylerdeki ve Durankaya Beldesindeki seçmenin, Hakkari Merkez Belediye Başkanlığı için oy kullanması seçim kanununa göre hukuken mümkün değildir. Ön seçimde Merkez Köyler ve Durankaya Beldesi seçmenlerine ait listede isimleri yazılı bulunan seçmenlere 1 No’lu sandıkta oy kullandırılmıştır. Bu sandıkta lehime 17 oy verilmiş, rakibime 48 oy kullandırılmıştır.

Hakkari Merkez Belediye Başkanlığı seçiminde oy hakkı olmayan bu seçmenlerin oyu geçersiz sayılmalıydı. Bu durumda da seçimin galibi bendim.

Değerli Hakkari Haklı, ben usulsüz ve haksız uygulamalar ile ön seçimin mağlubu ilan edildim. DEM Hakkari İl Başkanlığı Yöneticileri ve unsurlarının bütün hilelerine rağmen Hakkari Halkının büyük oranında takdirine ve teveccühüne laik görüldüm.

Bana oy veren ve kamuoyu nezdinde beni destekleyen öncelikle geleceğimizin teminatı gençler ve değerli Hakkari Halkına şükranlarımı sunuyorum. Takdir yüce halkımızındır. Bu nedenler ile siyasi hayatıma son vererek hiçbir partiye desteğim olmayacaktır. Tabanın vereceği karara bağlı olacağım. Saygılarımla2-20240124203421.jpg

Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim