• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZORLU MEHED DAĞI KIŞ TIRMANIŞI YAPILDI
24 Şubat 2019 Pazar 12:10

ZORLU MEHED DAĞI KIŞ TIRMANIŞI YAPILDI

Aralarında Vali yardımcısı sayın Aziz Gölbaşı ve bazı kurum amirleri ile ilk defa bir bayanın katıldığı yirmi kişilik dağcı ekibi Hakkari merkezine bağlı Bay köyü güney batısında testere dağlarının en yüksek noktası olan Mehed dağına kış tırmanışı yaptı.

HABER:EMRAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

23.Şubat 2019 cumartesi günü Gençlik Merkezi ve Spor il Müdürlüğü tarafından hazırlanan araç ile Hakkari merkezinden ayrılan yirmi dağcı Durankaya tepesinde ayaklarına bağladıkları yerli hediklerle  saat; 80.00 da yürüyüşe geçerek yüksekliği 3000 metreye yakın olan Mehed dağı zirvesine  doğru hareket ettiler. Yaklaşık Altı kilometre olan parkur uzunluğu ve Kar yığının yüksek olmasından dolayı yarı yolda yedi dağcı sporcunun geri dönmesine neden oldu.

Dağcılar geri dönme kararı alan arkadaşlarını uğurlarken, daha sonra harekete geçerek zirveye doğru yol aldılar. Karlara bata çıka mehed dağının eteklerine varan dağcılar hızlı çıkış yapmak için çığ bölgesinde dikey bir parkur seçerek yükselmeye başladılar. Beş saat sonra zirveye varan dağcılar Havanın açık ve sıcak olduğunu fırsat bilip zirvede bir saatten fazla güzel manzarayı izlediler. Bir müddet sonra aynı parkurdan inişe geçen dağcılar üç buçuk saat sonra araç yoluna olaşmayı başardılar.

Tdf. Hakkari il temsilcisi Naci ERTUNÇ; 2019 yılı içerisinde İl temsilciliğimiz programında olan Mehed dağı kış tırmanışında yarı yolda dönmek zorunda kalan dağcı arkadaşlarımız bu faaliyette beni yalnız bırakmadılar, bilindiği gibi dağcılıkta yarış yoktur, gidebildiğin kadar gider işi zora sokmadan ve riske girmeden dönmesini bileceksin. Arkadaşlarımda bunu yaptılar. Ayrıca benimle beraber zirveye kadar yol alan on iki dağcı arkadaşlarımın göstermiş oldukları yüksek performans gözden kaçmadı. Katılımda bulunan tüm arkadaşları yürekten kutluyorum. Ayrıca bize bu tırmanışta destek sağlayan Gençlik Merkezi Spor il Müdürlüğüne şükranlarımı sunuyorum.

ERTUNÇ; yaklaşık bir buçuk yıldır kurulan CİSAD sayesinde dağcılığa ve doğa sporlarına her geçen gün katılımın çoğaldığını görüyoruz. Fırsat buldukça bölgemizi tanıtmak maksadıyla katılımcılarımıza güzel vakit geçirmeleri için doğa ile iç içe olmalarını sağlayacağız dedi.  

Faaliyete ilk defa katılan bayan dağcı Gülizar Harmancı ; Mehed dağına ilk defa kış tırmanışına bayan olarak ben katılıyorum .Çok mutluyum, bu sevincimi tüm dağcı arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum. Toplam dokuz saat süren Mehed dağı etkinliğinin çok zor ve zahmetli geçtiğini ancak zirveye ulaştığımızda üzerimizdeki tüm yorgunluğu attığımızı, bundan sonra yapılacak tüm faaliyetlere katılacağını iletti.

Mehed dağı faaliyetine katılan diğer dağcılar ; Süleyman Demirci, Gülizar Harmancı, Emrah İhtiyatoğlu, Hüseyin Kurt, Sabahattin Ertuş, Kerim Yaşar, Mehmet Karga, Adnan Raufoğlu, A.Mecit Yılmaz, Ümit Rezzakoğlu, Cem Çatıroğlu, Mesut Toprak, Necmettin Yılmaz,Esat Kılınç,Turgut Besi, Kemal Dağgöl,Kerem Onay.

ic1-083.jpgic2-086.jpgic3-054.jpgic4-017.jpg

Bu haber toplam 3005 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim