• Hakkari24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun Türkiye ayağı haziranda
06 Haziran 2017 Salı 16:01

Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun Türkiye ayağı haziranda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının Türkiye ayağının haziran ayı sonunda tamamlanacağını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi kapsamında yenilenen Kars Tren Garı ile Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında kurmaylarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

İşçilerle birlikte rayların vidalarını da sıkan Bakan Arslan, Avrupa’dan Asya’ya “Tek Yol, Tek Kuşak Projesi”nin orta koridorunu Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının hattının kesintisiz getireceğini kaydetti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin Kars, Ardahan, bölge için önemli bir proje olduğunu ifade eden Bakan Arslan, “Ama ülkemiz için çok daha önemli. Zira Avrupa’dan Asya’ya özellikle Tek Yol, Tek Kuşak Projesi’ni de düşünürseniz orta koridoru kesintisiz hale getirecek bir demiryolu projesi.

O yüzden sadece Türkiye için değil, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Çin dahil Orta Asya açısından önemli. Aynı şekilde Avrupa ile olan yük hareketini kesintisiz hale getirecek olması nedeniyle de Avrupa içinde aynı derece öneme haiz.

Böyle bir projeyi hayata geçirmek için elbette ki uzunca soluklu bir süreç, ciddi bir çalışma, ciddi bir emek var. Ve bu emekte de, bu çalışmada da çalışma arkadaşlarım gecelerini gündüzüne katarak bu projenin biran önce bitirilmesi ve demir İpek Yolu’nun tamamlanması adına olağanüstü bir gayret sarf ettiler” dedi. İHA

Bu haber toplam 960 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim