• Hakkari17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Otizm Farkındalık Yürüyüşü
02 Nisan 2019 Salı 16:27

Hakkari’de Otizm Farkındalık Yürüyüşü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Gençlik merkezi bünyesindeki ''Gençlerin iyilik ağacı'' projesi kapsamında Hakkari'de 02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir yürüyüş düzenledi.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Belediye binası önünde düzenlenen otizm etkinliğine Hakkari Valisi İdris Akbıyık Hakkari Vali Yardımcıları Mustafa Duruk, Aziz Gölbaşı, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü H. Salih Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, kurum amirleri, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Ellerinde “Fark Et Kabul Et Bizimle Yürü” ve değişik pankartlar bulunan otizmli çocuklarla Belediye binası önünden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkezine kadar yürüyüş düzenlendi. Gençlik merkezinde otizmli çocuklara yönelik değişik etkinlikler düzenlendi. Belediye binası önünde başlayan yürüyüş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde son buldu.

Her zaman Otizim çocukların yanında olduğunu dile getiren Hakkari valisi İdris Akbıyık: ‘'Dünya otizm günü sebebiyle buradayız Bizde Hakkari ilimizde bulunan otizm çocuklarımızın yanında olduğumuzu farkındalık yaratmak amacıyla beraber olduğumuzu göstermek için buradayız. Onlar da bir rahatsızlık yaşıyorlar hayatın içindeler bizlerde her zaman onların yanındayız onları topluma kazandırmak için çaba sarf etmek görevimiz bu sebeple otizm gününü kutluyoruz'' ifadelerini kullandı.

ic1-095.jpgic2-099.jpgic3-068.jpgic4-025.jpg

 

Bu haber toplam 703 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim