• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İran'da askeri geçit töreninde silahlı saldırı
22 Eylül 2018 Cumartesi 11:35

İran'da askeri geçit töreninde silahlı saldırı

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında gerçekleştirilen terör saldırısında en az 8 kişinin hayatını kaybettiği, 7 ise yaralandığı bildirildi. Ölenler arasında 1 kişinin de muhabir olduğu kaydedildi.

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni esnasında gerçekleştirilen terör saldırısında en az 8 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin Devrim Muhafızlarından olduğu ifade edildi.  Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, alandan apar topar götürüldü. Huzistan Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin arasında bir muhabir de yer alıyor.
Güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmalarda 2 teröristin öldürüldüğü diğer 2 teröristin de güvenlik güçleri tarafından takip edildiği açıklandı.  

İran Suudi Arabistan'ı suçladı

İran'ın Ahvaz kentindeki terör saldırısında 8 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, saldırının el-Ahvaziye adlı terör örgütüne bağlı unsurlar tarafından düzenlendiğini, bu örgütün arkasında Suudi Arabistan olduğunu söyledi.

İSNA'nın haberine göre İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, "Askeri geçit sırasında halkımıza ve silahlı güçlerimize saldırı gerçekleştiren unsurlar, el-Ahvaziye terör hareketine bağlıdır” ifadelerini kullandı. Şerif açıklamasının devamında söz konusu terör örgütünün Suudi Arabistan tarafından beslendiğini savunarak, "Bu terör eylemi, askeri gücümüzün törenindeki azametinin görünmemesini hedeflemişti" dedi. İHA

Bu haber toplam 730 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim