• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Devlet hastanesine siyah maske ile girişler yasaklandı
08 Temmuz 2020 Çarşamba 14:54

Devlet hastanesine siyah maske ile girişler yasaklandı

Hakkari Devlet Hastanesine siyah maske ile girişlerin yasaklandığı öğrenildi.

Bir süre önce uzmanların pandemiyle kullanımı artan siyah maskelerin koruyucu özelliği olmadığını ifade etmesi üzerine Hakkari Devlet Hastanesine de siyah maskeyle girişler yasaklandı.

Koronavirüs tedbirlerinin üst seviyeye çıkartıldığı Hakkari’de denetimler aralıksız olarak devam ederken, devlet hastanesinde de bir dizi önlemler alındı.

Salonda bulunan stantta sağlık görevlileri tarafından vatandaşların ateşi ölçülüp, dezenfekten tutulduktan sonra içeri alınıyor. Hastanenin yeni aldığı karar doğrultusunda ise siyah maske ile hastaneye girişlerin yasaklandığına dair vatandaşlar bilgilendirildi.

Siyah maske ile hastaneye gelenlerin içeri alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar hastane yönetimine tepki gösterdiler. Vatandaşlar,”Burası bir devlet kurumudur.

Siyah maske ile kimse alınmayacak ise kapı dışına bir afiş asılarak “maskesiz giriş yasaktır” denilsin. Veya bir defaya mahsus vatandaşlara ücretsiz maske verilip kendileri bilgilendirilmelidir. İçeri girenlere siyah maske yasak deyip geri gönderiyorlar.  

Hastane yönetimi sağlığımız için çaba harcıyor. Allah razı olsun ama bu kadar da değil. Halkı bilgilendirmeniz lazım” şeklinde tepkilerini gösterdiler.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, hastanenin resmi Wep sitesinde gerekli duyuruyu yaptıklarını belirterek, hastanenin bazı noktalarına ise ilgili afişleri astıklarını ifade ettiler.  HAKKARİ İHA

Bu haber toplam 3168 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim