• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELEDİYE ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR
23 Haziran 2020 Salı 15:54

BELEDİYE ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

Hakkari Belediyesi yeni araçlarına kavuştu. Cumhurbaşkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediye öz gelirleri kapsamında Hakkari Belediyesi 10 Milyon TL değerinde 24 adet yeni hizmet aracını filosuna kazandırdı.

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan belediye otogarında yapılan yeni araçların açılış törenine Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı, Mustafa Duruk, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum müdürleri, muhtarlar, belediye idari müdür ve amirleri ile belediye personeli katıldı.

 

Burada konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık, Hakkari şehri huzur şehri yolunda hızla ilerliyor dedi. Vali Akbıyık, göreve başladığı günden beridir Hakkari halkı ile beraber, Hakkâri’miz de neler yapabiliriz, nasıl güzelleştirebiliriz, Hakkari halkının daha mutlu olabilmesi için daha güzel bir çevreye ve yaşam alanlarına, yol ve kaldırımlara neler yapılabilir konularını ele alarak çalışmalara başladıklarını söyledi. Akbıyık, ”Hakkari gelişim ve dönüşüm projesini hazırlayarak çalışmalara başladık. Bu proje içerisinde 25 adet halk projemiz var. İlk gördüğümüz Hakkari belediyesinde 32 adet araç bulunmaktadır , bu araçlardan 26’sı çalışmamaktadır . Göreve başladığımız zaman İller bankasından gelen pay nedeniyle personel maaşlarını bile ödeyemedik. Bu şartlar altında göreve başladık.

Hazırladığımız gelişim ve dönüşüm paketi çerçevesinde çıkarttığımız 25 adet proje ile çalışmalara başladık. Çevre şehircilik bakanımızın destekleri ile yine kendi öz kaynaklarımızla, iller bankasının destekleriyle 24 adet yeni araç aldık. Bu araçlardan 10 tanesi şehir içi taşımacılıkta kullanılacak. Diğer 14 araç ise çöp araçları ve diğer iş makineleridir. Araç bakımında yeni bir değişim yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın içişleri bakanımıza, çevre şehircilik bakanımıza burada şükranlarımı arz ediyorum. Hakkari şehri huzur şehri yolunda hızla ilerliyor” dedi

Vali Akbıyık daha sonra yeni araçları kontrol ederek Engelli vatandaşlarımızın da yolculuklarını rahat yapabilecekleri minibüsleri inceledi.  Bu sırada Vali Akbıyık; Hakkari teknolojiyi yakalıyor dedi.   HAKKARİ HALKIN SESİ

Bu haber toplam 4565 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim