• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CİSAD üyeleri dağ ve göllere tırmandı
04 Temmuz 2020 Cumartesi 11:41

CİSAD üyeleri dağ ve göllere tırmandı

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyeleri Karadağ, Seyitğan ve Lisa gölü tırmanışı yaparak bir rekora imza attılar.

CİSAD üyesi Esat Kılınç, küçük dağca torunu Baki Kılınç, Sosyolog ve Ceza Uzmanı Av. Turgut Besi, Kameraman Sabahattin Ertuş ve Türkiye’nin en yaşlı dağcısı olan Ramazan Akbaş ile birlikte 3770 Rakımlı Karadağ ve 3200 rakımda bulunan Seyitğan gölü ile Lisa gölüne tırmanış gerçekleştirdiler.

Temmuz ayında Karlı dağları aşarak aynı gün Karadağ, Seyitğan ve Lisa gölü tırmanışı gerçekleştiren dağcılar bir rekora imza attılar.

Dağcı Sosyolog ve Ceza Uzmani Av. Turgut Besi, CİSAD olarak Hakkari doğasının bakir yönünü Dünya' ya tanıtmayı hedef seçen Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri olarak tırmanışlarını sürdürdüklerini söyledi.

Besi,” Doğanın tahrip edilerek COVID-19 ve benzeri hastalıkların Dünyamızı tehdit ettiği dönemde sıcağın hüküm sürdüğü Temmuz ayında 3770 Rakımlı Karadağ tırmanışı ve 3200 Rakımda bulunan Seyitğan Gölü Lise Gölü tırmanışı gerçekleştirerek bu rekoru kırdık.

Bu rekor ile "Doğanın korunması halinde Dünyamızı tehdit eden tüm hastalıkların son bulacağı mesajını verdik.

Tüm Doğa severleri Hakkari ilimizin coğrafyasına bekliyoruz. Tırmanışa bize eşlik eden Türkiye’nin en yaşlı dağcısı Ramazan Akbaş, Cisad kurucu üyesi Esat Kılınç, 12 yaşındaki torunu Baki Kılınç doğa aşkının temsilcileri oldular” dedi. HAKKARİ İHA

 

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim